Kubanci od sada mogu da kupuju televizore

Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanci od sada mogu da kupuju televizore

Kuba je danas ukinula zabranu prodaje računara, di-vi-di i video-plejera i drugih elektronskih uređaja, što je prema oceni analitičara, prvi pokazatelj da predsednik Raul Kastro počinje sa ukidanjem restrikcija uvedenih na dnevne potrepštine.



"Na osnovu povećane dostupnosti električne energije, sa najvišeg nivoa Vlade odobrena je prodaja neke opreme koja je bila zabranjena", navodi se u internom dokumentu, koji je agencija Rojters dobila na uvid.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokumentu su navedeni video i di-vi-di plejeri, 19 i 24-inčni televizori, pretis lonci, sobna bicikla, auto-alarmi i mikrotalasne peći.

Raul Kastro došao je na čelo kubanske Vlade u julu 2006. godine kada mu je njegov brat Fidel nakon hirurške intervencije privremeno predao vlast.

Mlađi Kastro je formalno postao kubanski lider 24. februara i odmah je obećao da će ukinuti neke restrikcije na dnevne potrepštine Kubanaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.