Izvor: B92, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanci danas biraju novi parlament

Havana -- Na Kubi se danas održavaju parlamentarni izbori, na kojima 8,4 miliona građana s pravom glasa bira novi parlament.

Nacionalna skupština narodne vlasti kako se zove kubanski parlament moraće nakon konstituisanja da odredi ulogu dosadašnjeg šefa države Fidela Kastra, koji se pre 18 meseci povukao s vlasti zbog bolesti. Poslanici, njih 614, biraju se na pet godina.

Kubanske vlasti su preko državnih medija pozvale građane da "masovno glasaju, s entuzijazmom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i revolucionarnim duhom" i ocenile da je ovaj proces "transparentan i demokratski".

"Ovi izbori biće nova demonstracija odluke i želje kubanskog naroda da brani sadašnjost i budućnost otadžbine", kaže se u apelu.

Novi kubanski parlament će morati da do 5. marta izabere vladu i šefa države, mesto na kojem je od 1976. Fidel Kastro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.