Krvavi obračun narko-mafije u centru Skoplja

Izvor: Press, 04.Sep.2010, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi obračun narko-mafije u centru Skoplja

Makedonac Toni Denkovski u restoranu u Skoplju ubio je trojicu muškaraca - dvojicu pripadnika obezbeđenja ministarke unutrašnjih poslova, koji su povezani i sa narko-dilerima, i činovnika makedonskog MUP-a Makedonac Toni Denkovski (47) ubio je u četvrtak trojicu muškaraca u skopskom restoranu „Big fiš". Makedonski mediji prenose da je motiv trostrukog ubistva novac i spekulišu da su žrtve bile povezane sa vrhom makedonske vlasti i narko-dilerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << takozvane „frankfurtske mafije".Denkovski se nakon noći provedene u bekstvu juče predao policiji, a inspektorima je priznao da je ubio troje ljudi u popularnom skopskom ribljem restoranu.
Sedeli za istim stolom
On je kobne večeri sedeo za stolom u društvu trojice muškaraca. Svedoci stravičnog zločina kažu da su se ranije te večeri njih četvorica svađali. Nakon prepirke, Denkovski je izašao iz restorana da bi se nakon dvadesetak minuta vratio sa „kalašnjikovom" i pucao. Jedan muškarac podlegao je povredama u samom restoranu, dok su druge dve žrtve preminule na putu do bolnice. Krvavi incident preživela je jedino devojka koja je sedela za istim stolom.
Nakon ubistva Denkovski je bacio „kalašljikov" i automobilom BMW pobegao iz restorana u skopskom naselju Aerodrom.
Osim potvrde da se Denkovski predao nadležnima, policija nije izdala zvanično saopštenje povodom masakra u restoranu „Big fiš" kao ni imena nastradalih.
Skopski mediji, međutim, spekulišu da vlasti nisu izašle sa zvaničnim informacijama jer su žrtve povezane sa samim vrhom vlade.
Velika dugovanja
Navodno, u pucnjavi su nastradali Jordan Jordanov zvani Rkul, izvesni Vlado Milošev zvani Crni i Vlatko Andrejev. Vlado Milošev bio je, navodno, visoki zvaničnik makedonskog MUP-a dok su druga dvojica bili pripadnici obezbeđenja makedonske ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.
Vlado Milošev Crni je, prema nezvaničnim informacijama, bio i rođak telohranitelja makedonskog premijera Nikole Gruevskog. Takođe, kako piše skopski list „Dnevnik" Jordan Jordanov i Vlatko Andrejev bili su ujedno i članovi narko-klana iz Velesa i deo takozvane „frankfurtske mafije, koja se tereti za trgovinu heroinom u nemačkoj i Austriji.
Prema navodima „Dnevnika", motiv ubistva su velika dugovanja. Naime, jednom od ubijenih, Jordanu Jordanovu Rkulu, biznismeni iz Skoplja i Velesa dugovali su ogromne svote novca. Da ne bi morali da vraćaju dugove oni su likvidirali zelenaša.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.