Krim - nova ruska nuklearna baza?

Izvor: Mondo, 11.Mar.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krim - nova ruska nuklearna baza?

Ruski zvaničnici saopštili su da Rusija ima pravo da na Krim postavlja nuklearno oružje godinu dana pošto je ta teritorija pripojena Rusiji, prenose zapadni mediji.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Krimska nuklearna baza bila bi mnogo bliža centralnoj Evropi nego one koje su trenutno pod okriljem Rusije.

"Ne znam da li tamo sada ima nuklearnog oružja", rekao je funkcioner ruskog ministarstva odbrane Interfaksu.

"Ne znam ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za kakve planove, ali, da u principu, Rusija ima prava na to", rekao je Mihail Uljanov, šef odeljenja za kontrolu oružja u ruskom ministarstvu.

Ova informacija stiže u veoma nategnutoj situaciji u međunarodnim odnosima u regionu Crnog mora, pošto su se NATO članice Bugarska, Rumunija i Turska pridružile drugim članicama alijanse u međunarodnoj vojnoj vežbi u utorak.

SAD, Kanada, Nemačka i Italija takođe učestvuju u vežbama, uključujući i američki nosač raketa USS Vicksburg, prenosi Independent.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Uljanov: Moskva ima pravo da postavi nuklearno oružje na Krim

Izvor: Vostok.rs, 11.Mar.2015

11.03.2015. -..Moskva ima pravo da na Krim postavi nuklearno oružje, ali to nam u ovom trenutku nije u planu, kaže šef Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mihail Uljanov...„Naravno, Rusija ima pravo da postavi nuklearno oružje na svoju teritoriju,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.