Kremlj odbacio navode o ruskim hakerskim napadima

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj odbacio navode o ruskim hakerskim napadima

Kremlj je odbacio navode američke kompanije Majkrosoft o ruskim hakerskim napadima na političke organizacije u SAD uoči jesenjih izbora za Kongres i vlasti na državnim nivoima.

Majkrosoft je naveo da je hakerska grupa povezana s ruskom vladom napravila lažne internet domene koji liče na dve konzervativne organizacije, Hadson institut (Hudson Institute) i Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI).

Portparol Kremlja Dmitrij >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Peskov negirao je te optužbe rekavši da u saopštenju Majkrosofta nedostaju detalji i da nije jasno "koji su to hakeri u pitanju" i na koji način bi oni mogli da poremete izbore.

Majkrosoft, koji nije ponudio dodatne opise lažnih sajtova, naveo je da nije bilo dokaza da su hakeri bili uspešni, prenela je agencija AP.

Ti navodi usledili su nekoliko nedelja pošto je demokratska senatorka Kler Mekeskil obelodanila da su ruski hakeri neuspešno pokušali da se infiltriraju u njenu kompjutersku mrežu u Senatu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.