Izvor: B92, 15.Mar.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kran pao na zgradu u Njujorku

Njujork -- Četiri građevinska radnika su poginula i više od 10 ljudi povređeno je u Njujorku kada je džinovski kran pao na zgradu na Menhetnu.

Gradonacelnik Njujorka Majkl Blumberg je rekao da je kran "sravnio" četvorospratnicu u čijem je donjem nivou bio bar i oštetio tri druge zgrade. Očevici su ispričali lokalnim medijima da se kran "prepolovio", a zgrada u koju je udario "pala kao kuća od karata".

Prema rečima Blumberga, kran je popustio tokom rutinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije povećavanja njegove visine time što mu je dodavana jedna sekcija i podizan deo na vrhu. Donji deo krana pao je i udario u zgradu od 19 spratova, ali niko nije povređen.

Gornji deo krana, koji je prema navodima očevidaca bio na visini od 15 do 20 spratova pre incidenta, pao je i srušio zgradu.

U toku je istraga uzroka incidenta a spasioci i dalje pretražuju ruševine u potrazi za eventualno zatrpanim ljudima.

Četiri žrtve nesreće su, prema rečima Blumberga, građevinski radnici. Povređeno je nekoliko radnika i još desetak civila, od kojih je troje u kritičnom stanju.

"Srećom, bar u zgradi nije bio otvoren, pa je u njemu bila samo jedna ili dve osobe", rekao je on. Jedna osoba je spasena, a spasioci proveravaju da li je u baru uopšte bila druga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kran pao na zgradu u Njujorku, četvoro mrtvih

Izvor: Blic, 16.Mar.2008, 08:37

Spasilačke ekipe tragaju za najmanje jednim telom za koje se pretpostavlja da je zarobljeno u ruševinama stambene zgrade na Menhetnu koja je juče uništena kada se na nju srušila dizalica. Tom prilikom stradale su četiri osobe, a 17 je povređeno, rekao je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg...Kran...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.