Kraljica ribala Brauna zbog afere

Izvor: Blic, 18.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica ribala Brauna zbog afere

Kraljica Elizabeta Druga rekla je Gordonu Braunu da je zabrinuta zbog skandala koji je izbio zbog troškova članova britanskog parlamenta koji može naškoditi toj instituciji. Ona je u razgovoru sa premijerom na njihovom redovnom nedeljnom sastanku u Bakingemskoj palati ukazala na eksploziju besa koji je zahvatio javnost zbog skandala.



Ni Bakingemska palata ni premijerov kabinet nisu želeli da komentarišu razgovor između Brauna i kraljice, želeći da on ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poverljiv. Međutim, dobro obavešteni izvori kažu da je kraljica „jako zabrinuta” zbog afere koja je izbila i da je jasno stavila do znanja da se plaši da bi ona mogla naneti „dugotrajnu štetu” Donjem domu parlamenta. „Ona ne želi da govori o imenima, ali oseća da je ovaj skandal načinio dalekosežnu štetu”, kaže izvor. „Svesna je da je javnost zgađena ovakvim stvarima.”

Portparol premijera odbio je da komentariše njihov sastanak rekavši: „Njihov razgovor je privatan i mi nemamo komentar.” I portparol Bakingemske palate držao se istog zvaničnog stava: „Mi nikad ne komentarišemo o čemu razgovaraju kraljica i premijer za vreme njihove privatne audijencije. Kraljica i premijer su bili sami. Niko ne razgovora o onome o čemu su oni razgovarali.”

Istraga koju je sproveo list „Sandej telegraf” otkrila je da je, na primer, bivši šef protokola Donjeg doma, „otkupio” deo stana u Londonu na račun poreskih obveznika, kao i da je jedan torijevac visokog plemićkog ranga potrošio na hiljade funti državnog novca na svoje seosko imanje pre nego što ga je prodao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.