Kralj Bahreina poziva na dijalog

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj Bahreina poziva na dijalog

Manama -- Bahreinski kralj Hamad Ben Isa Al Kalifa pozvao je vlasti i opoziciju da što pre počnu dijalog, pošto se pojačava sukob demonstranata i policije u toj zemlji.

Kralj je želi da "sve strane sednu za pregovarački sto i počnu nacionalni dijalog sa iskrenim željama kako bi došlo do konsenzusa o načinima izlaska iz krize".

"Nacionalni dijalog ima za cilj očuvanje političkih, ekonomskih i društvenih zahteva naroda i otvaranje puta ka još boljim političkim reformama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i razvoju zemlje", dodao je bahreinski kralj.

On je zadužio prestolonaslednika Salmana Ben Hamada Al Kalifu da pokrene dijalog sa opozicijom, koju predvode šiiti.

Kraljev apel je došao posle incidenta tokom protesta, na kojima je policija upotrebila suzavac i gumene metke kako bi rasterala antivladine demonstante u centru prestonice.

Nekoliko stotina demonstranata blokiralo je danas prilaz jednom finansijskom centru u gradu.

Demonstracije u Bahreinu počele su 14. februara. Šiitski demonstranti od sunitske kraljevske porodice traže više političkih sloboda jer smatraju da su već dugo izuzeti iz donošenja važnih odluka u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.