Koreja: Sve napetije!

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koreja: Sve napetije!

SEUL – Južna Koreja je spremna da povuče svoje radnike iz industrijskog kompleksa Kesong kojim upravlja zajedno sa Severnom Korejom, ako tamo postane opasno za njih, izjavio je danas južnokorejski ministar za ujedinjenje."Mi smo spremni da evakuišemo južnokorejske radnike zbog njihove bezbednosti kada situacija to bude nalagala", rekao je ministar Rjo Kil-je, dodajući da je u fabrici ostalo 608 radnika iz Južne Koreje, pošto su se 253 radnika vratila kući.On je kazao da Seul za sada ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << planira povlačenje radnika iz fabrike, koja je poslednje što vezuje Severnu i Južnu Koreju i apelovao na Pjongjang da otvori fabrički kompleks.Južnokorejske kompanije su uložile oko 500 miliona dolara u fabrički kompleks od kada je otvoren 2000. godine.PJONGJANG POMERIO RAKETU NAKON PRETNJE O NAPADUSeverna Koreja je pomerila raketu srednjeg dometa na svoju istočnu obalu, nakon što je zapretila mogućim nuklearnim napadom, saopštila je Južna Koreja.Južnokorejski ministar odbrane Kin Kvan-Jin izjavio je da bi raketa mogla da dosegne "značajnu daljinu", ali ne američko kopno.Kim je poslanicima rekao da bi svrha ove rakete moglo da bude probno testiranje ili vojne vežbe, preneo je AFP.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koreja: Sve napetije

Izvor: OkRadio.rs, 05.Apr.2013

Južna Koreja je spremna da povuče svoje radnike iz industrijskog kompleksa Kesong kojim upravlja zajedno sa Severnom Korejom, ako tamo postane opasno za njih, izjavio je južnokorejski ministar za ujedinjenje. Južna Koreja je spremna da povuče svoje radnike iz industrijskog kompleksa Kesong kojim...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.