Najmanje 23 mrtvih u avionskoj nesreći

Izvor: S media, 22.Mar.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 23 mrtvih u avionskoj nesreći

Još četiri tela pronadjeno je danas posle jučerašnje nesreće transportnog aviona tipa "antonov" koji se srušio u predgradju grada Puent-Nuar u Kongu, čime se broj mrtvih popeo na 23, a medju njima se nalazi ruska četvoročlana posada.

Transportni avion se srušio pri sletanju u radničkom kvartu i zbrisao nekoliko manjih kuća.

"Danas smo pronašli još četiri tela uz 19 pronadjenih juče", izjavio je AFP-u gradonačelnik Poent-Nuar, Rolan Buiti-Viodo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
U avionu kompanije "Trans Air Congo" bilo je četiri Rusa, dva pilota i dva mehaničara, naveo je generalni direktor Nacionalne civilne avijacije, Mišel Ambende, a bilo je i pet putnika, saopštila je policija.

Podsticaj privrednoj saradnji Srbije i Konga

Šestoro poginulo u avionskoj nesreći

U nemirima u Tunisu poginulo 234 ljudi

Prema rečima zvaničnika, na zemlji je povredjeno 14 osoba kada je Antonov pao na kvart Mvu Mvu, a stanovnici su rekli AFP-u da je tada uništeno dvatesetak kuća.

Spasilačke ekipe pretražuju danas ruševine kuća u potrazi za još žrtava.

Tipu aviona "antonov" koji se juče srušio u Kongu i koga poseduju brojne afričke zemlje nije više dozvoljeno da prevozi putnike, medjutim neke posade ipak puštaju slepe putnike uz novčanu nadoknadu.

Ambende je još naveo da je avion bio uglavnom prazan, a da je u njemu bilo 750 kilograma mesa.

Inače, luka Puent-Nuar ima oko milion stanovnika.

(Tanjug), Foto:Arhiva

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.