Izvor: B92, 15.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija o jugu Avganistana

London -- Zemlje koje su poslale vojsku i resurse u Avganistan traže rešenja za smirivanje sukoba u ovoj zemlji.

Ministri odbrane i inostranih poslova osam zemalja članica međunarodne vojne koalicije na jugu Avganistana pozvali su na "zajednički međunarodni napor" u cilji razrešenja sukoba. Britanski ministar odbrane Des Braun je istakao da je postignut "značajan napredak" tokom jednodnevnih razgovora vođenih u zamku blizu Edinburga, u Škotskoj.

Sastanku posvećenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situaciji na jugu Avganistana prisustvovali su predstavnici osam zemalja koje imaju vojnike, ili značajne resurse, na jugu Avganistana - Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija, Danska, Holandija, Estonija i Rumunija.

Braun je naglasio da je "na dnevnom redu bilo pitanje podele odgovornosti i da se to ne dovodi u pitanje" i dodao da su "svi bili iskreni i jasni i da je tražena dodatna pomoć i podrška".

Braun je odbio da komentariše pisanje štampe o tome da je autralijski ministar odbrane Džoel Ficgibon upozorio da njegova zemlja neće slati dodatni kontingent vojnika u Avganistan sve dok evropske zemlje kao Španija i Nemačka ne ispune svoja obećanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.