Izvor: B92, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton i Mekejn vode u novoj rundi

Kolumbija, Južna Karolina -- Džon Mekejn i Hilari Klinton pobedili su na stranačkim izborima za predsedničkog kandidata u Južnoj Karolini i Nevadi.

Mekejn, senator iz Arizone, tesno je pobedio svog unutarpartijskog rivala Majka Hakabija na subotnjim izborima u Južnoj Karolini, dok je Hilari Klinton pobedila svog partijskog suparnika Baraka Obamu u Nevadi.

Za Mekejna je Južna Karolina važna, pošto su mu tu pre osam godina bile srušene nade da postane predsednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidat svoje stranke i sadašnji predsednik SAD Dzordž Buš je zauzeo pozicije na putu ka Beloj kući.

U Nevadi je, među Republikancima, pobedio Mit Romni, ali su njegovi unutarpartijski suparnici to nadmetanje, uglavnom, preskočili da bi se koncentrisali na Južnu Karolinu koja je za njih važnija.

Za sada se još nijedan kandidat nije izdvojio ni u Demokratskoj ni u Republikanskoj stranci kao vodeći za partijskog predsedničkog kandidata na izborima 4. novembra, pošto u nadmetanjima od države do države pobeđuju različiti kandidati.

Sledeće preliminarno nadmetanje je 29. januara, kada će Demokrate imati izbore u Južnoj Karolini a Republikanci u Floridi.

Obe stranke se spremaju za izbore 5. februara, takozvani "Super utorak" kada će se voditi trke u 22 država istovremeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.