Kinezi vraćaju porez turistima

Izvor: B92, 12.Jun.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi vraćaju porez turistima

Strani turisti koji su u Kini manje od 183 dana od ove nedelje imaju pravo na povrat 11 odsto poreza za kupovine u vrednosti većoj od 500 juana (oko 80 dolara).

Ova pogodnost važi u određenim prodavnicama za strance, ali i za stanovnike specijalnih administrativnih regiona Hongkong i Makao, kao i za stanovnike ostrva Tajvan, javio je Kineski radio internacional Srbija.

Odluku o povratu poreza kineski Državni savet doneo je u januaru ove godine. Probni program povrata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poreza pokrenut je u provinciji Hajnan, 1. januara 2011. godine.

Prema propisima Državne administracije za oporezivanje, prodavnice mogu da postanu deo ovog programa ukoliko ispune propisane kriterijume.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.