Kineski grad bez grejanja na minus 25 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski grad bez grejanja na minus 25 stepeni

PEKING - Kvar u sistemu javnog grejanja u jednom od najhladnijih gradova Kine ostavio je hiljade ljudi u hladnim domovima na temperaturi od minus 25 stepeni Celzijusa, objavili su danas kineski državni mediji.

Najmanje 10 hiljada porodica u Ćićiharu, u severnoj Hejlongđiang provinciji, ostalo je bez grejanja a lokalne vlasti rekle su da bi popravka kvara mogla da traje dva dana, javila je agencija Sinhua.

Temperatura je noćas, u vreme nastanka kvara, bila izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niska - minus 25 stepeni Celzijusa. Najviša temperatura tokom dana je danas iznosila minus devet stepeni.

Domaćinstva u severnim kineskim gradovima zavise od javnog sistema grejanja. Lokalne vlasti određuju datum početka i kraja grejanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.