Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 00:09

Kineski borbeni avioni iznad Tajvana

Više od 20 kineskih borbenih aviona, četiri bombardera i jedan izviđački avion nadletelo je tajvansku identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane (ADIZ), dan nakon što je objavljena vest da je Tajvan podneo prijavu za učešće u Sveobuhvatnom i progresivnom sporazumu o trgovinskoj grupi za Transpacifičko partnerstvo (CPTPP), prenosi Tajvan njuz.
Tajvansko ministarstvo nacionalne odbrane saopštilo je da je u 16.30 časova u četvrtak 19 aviona Narodnooslobodilačke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojske, uključujući 12 borbenih aviona Šenijang J-16, dva protivpodmornička aviona Šanksi I-8, dva bombardera Ksijan H-6, jedan avion za elektronsko ratovanje Šanksi I-8 i dva borbena aviona Šenijang J-11, nadletelo jugozapadni ugao ADIZ-a.
Nešto kasnije ministarstvo je objavilo da je još pet kineskih aviona nadletelo jugozapadni ugao tajvanskog ADIZ-a, dva borbena aviona, jedan avion za rano upozorenje i kontrolu i dva lovca.
U oba slučaja, tajvansko ratno vazduhoplovstvo je odgovorilo tako što su borbenim avionima pokušali da oteraju avione, emitujući radijska upozorenja i prateći ih kopnenim protivavionskim raketama, navodi Tajvan njuz.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.