Kina uputila prigovor SAD zbog proterivanja diplomata

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina uputila prigovor SAD zbog proterivanja diplomata

Kina je uložila najstroži prigovor SAD zbog proterivanja kineskih zvaničnika, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.
Geng Šuang je to izjavio nakon pojavljivanja napisa u medijima da su dvojica kineskih diplomata proterana iz SAD, ranije ove godine zbog upada u vojnu bazu, kao i da je jedan od njih najverovatnije i pripadnik obaveštajne službe.

Kineske diplomate >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su, prema pisanju lista, upale u bazu u Virdžiniji početkom jeseni, a zaustavili su automobil nakon što ih je blokiralo vatrogasno vozilo.
"Optužbe SAD protiv kineskih diplomata ozbiljno zanemaruju stvarnost", rekao je Geng, prenosi Rojters.
Dodaje i da Kina najozbiljnije apeluje da SAD ispravi tu grešku, povuče tu odluku i "zaštiti odgovarajuća prava kineskog osoblja zagarantovana Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.