Kina pozdravlja razgovor Trampa i Kima

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pozdravlja razgovor Trampa i Kima

Kina se nada da SAD i Severna Koreja mogu da dođu do dogovora o mirovnom sporazumu, izjavio je danas kineski državni savetnik Vang Ji, nakon što je održan samit Donalda Trampa i Kim Džong-una u Singapuru.

Prema njegovim rečima, Peking pozdravlja i podržava samit lidera SAD i Severne Koreje i nada se da dve zemlje mogu da dođu do osnovnog konsenzusa u postizanju denuklearizacije, prenosi Rojters.

- Istovremeno, mora da postoji mirovni mehanizam za poluostrvo, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se reše razumne bezbednosne brige Severne Koreje - rekao je Vang novinarima u Pekingu, prenosi Rojters.

Obraćajući pre nego što su Donald Tramp i Kim Džong-un potpisali "sveobuhvatni dokument" posle istorijskog samita u Singapuru, Vang je rekao da Kina pozdravlja njihov razgovor i da ih podržava.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.