Tajvan podnio zahtjev za pridruživanje azijsko-pacifičkom trgovinskom paktu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2021, 11:07

Tajvan podnio zahtjev za pridruživanje azijsko-pacifičkom trgovinskom paktu

Tajvan je podnio zahtjev za pridruživanje ključnom azijsko-pacifičkom trgovinskom paktu samo nekoliko dana nakon što je Kina podnijela isti zahtjev. Međutim, upozorili su da bi njihov zahtjev za pridruživanje Sveobuhvatnom i progresivnom sporazumu o transpacifičkom partnerstvu (CPTPP) mogla biti dovedena u opasnost ako se Kina prva pridruži, javlja BBC.  Te dvije države imaju komplikovan odnos. Tajvan sebe smatra nezavisnom državom, ali Kina ih smatra otcijepljenom provincijom. U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kina poslala 19 BOMBARDERA ka Tajvanu: Peking besan zbog zahteva Taipeja da se pridruži transpacifičkom partnerstvu

Izvor: Blic, 23.Sep.2021

Kina je poslala 19 borbenih aviona ka Tajvanu, u velikoj demonstraciji moći nakon što su tajvanske vlasti izrazile nameru da se pridruže Sveobuhvatnom i progresivnom sporazumu o transpacifičkom partnerstvu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.