Kina ide redom: Ni američki proso ne odgovara

Izvor: Press, 17.Apr.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina ide redom: Ni američki proso ne odgovara

Kina će zahtevati od američke poljoprivredne zadruge i drugih kompanija iz SAD da polažu veliki depozit za isporuke prosa u ovu zemlju
Foto:Thinkstock
Navodno je utvrđeno da ta američka žitarica nanosi štetu domaćoj proizvodnji, saopštio je zvanični Peking.
Ovaj potez dolazi nakon što je pokrenuta antidamping istraga pre više od dva meseca i verovatno će dodatno zaoštriti trgovinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tenzije između dve najveće ekonomije sveta, ocenjuje agencija Rojters. 

Depozit, čije će polaganje stupiti na snagu u sredu, dostizaće čak 178,6 procenata vrednosti na svaku isporuku američkog prosa u Kinu, saopštilo je Ministarstvo trgovine koje nastavlja istragu. 

Vlada u Pekingu je utvrdila da je domaća industrija "znatno oštećena" uvozom prosa iz SAD-a po damping cenama, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.