Kim Džong Un najavio posetu Seulu

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un najavio posetu Seulu

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je posle sastanka sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom da "u skoroj budućnosti" planira da poseti Seul.

Južnokorejski predsednik je rekao posle samita da bi Kim Južnu Koreju možda mogao već ove godine da poseti, osim ako ne bude "određenih okolnosti".

On je rekao da je Severna Koreja pristala da "trajno zatvori" postrojenje za probu raketnih motora Sohae i lansiranu rampu Tongčang-ri "u prisustvu stručnjaka zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << strana.

Mun je rekao da bi Severna Koreja mogla da zatvori i nuklearni kompleks u Jongbjonu, ukoliko Vašington bude "preduzeo odgovorajuće mere" što je, kako navodi Frans pres, takođe vrlo neodređen uslov.

Južnokorejski predsednik Mun Džae In juče je u Pjongjang otputovao na treći samit u nadi da će oživeti pregovori Pjongjanga i Vašingtona o denuklearizaciji.

Mun, koji će u Pjongjangu boraviti do 20. septembra, igrao je ključnu ulogu posrednika u organizovanju susreta Kima i američkog predsednika Donalda Trampa 12. juna u Singapuru.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.