Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un: Samit s Trampom stabilizovao region

Severnokorejski vođa Kim Džong Un rekao je danas da je njegov samit u junu s američkim predsednikom Donaldom Trampom stabilizovao bezbednosnu situaciju u regionu.

Kim je ovo izjavio tokom sastanka s južnokorejskim predsednikom Mun Džae-Inom danas u Pjongjangu, javlja južnokorejski medijski pul.

Kako se navodi Kim se zahvalio južnokorejskom predsedniku Munu zbog posredovanja u organizovanju samita s Trampom u Singapuru.

Južnokorejski predsednik Mun Džae >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << In stigao je danas u Pjongjang na treći samit s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom u nadi da će oživeti pregovore o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Vođe dve Koreje imali su danas prve detaljnije razgovore u Pjongjangu, razgovori se nastavljaju sutra, a južnokorejski predsednik Mun će se vratiti u četvrtak u Seul.

I drugi visoki zvaničnici dve zemlje prisustvuju sastancima.

Iz kancelarije južnokorejskog predsednika navodi se da će u centru samita biti kako postići denuklearizaciju, smanjiti vojne tenzije između dve Koreje i unaprediti veze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kim sa Munom: Sastanak sa Trampom stabilizovao region

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2018

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas u Pjongjangu da je njegov sastanak u junu sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom stabilizovao bezbjednosnu situaciju regiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.