Kijevske snage 61 put napale teritoriju DNR

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage 61 put napale teritoriju DNR

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 61 put napale teritoriju DNR. Pod vatrom se našlo 21. naseljeno mesto. Tokom napada poginuo je jedan vojnik DNR, a još jedan je ranjen.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana pet puta napale pozicije Narodne milicije u području naselja Frunze i Logvinovo.



U blizini Donjecka i Gorlovke sinoć su izbile žestoke borbe uz upotrebu ortiljerije i oklopnih vozila, piše agencija «Rusko proleće» pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Prema pisanju lista, oko 20:00 po lokalnom vremenu u blizini sela Zajcevo na severu Gorlovke, izbile su borbe uz upotrebu minobacača.

Jedan sat kasnije minobacačaka vatra se čula u blizini aerodroma Donjeck i punkta Jasinovaska.

Takođe, borbe su zabeležene i  u blizini sela Trudovski i Petrovski, u Donjeckom okrugu.

Tokom prethodne noći kijevske snage su napadale Kuibiševski rejon Donjecka. Tom prilikom ranjena su žena 1990. godište i dete 2009- godište. Pod vatrom kijevskih snaga našlo se i naselje Spartak kao i naselje Bezimenoe na jugu DNR. Ukupno, tokom napada oštećeno je 9 stambenih objekata.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Vostok, srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.