Kenija: Vojska napada položaje militanata

Izvor: Blic, 10.Jul.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija: Vojska napada položaje militanata

Kenijska vojska izvršila je vazdušni napad na šumsko skrovište somalijskih islamista, koji su okrivljeni za napade na civile i pripadnike obezbeđenja u Keniji, saopšteno je iz vojske.

Naoružani napadači su pre dve sedmice odsekli glave devet civila i ubili trojicu policijskih službenika u distriktu Lamu, na granici sa Somalijom. Odgovornost za taj napad preuzela je islamistička grupa Al Šabab.

Iz kenijske policije saopšteno je da su militanti koristili šumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Boni kao bazu odakle su vršili napade u regionu.

"Započeli smo operaciju proterivanja militanata iz šume Boni. Učinićemo sve što možemo kako bismo osigurali šumu, a meštane susednih mesnih zajednica pozivamo da se sklone, kako bi izbegli povrede", izjavio je koordinator za akcije u priobalnom području Nelson Marva.

Grupa naoružanih ljudi u petak naveče je napala dva sela u kojima su zarobili nemuslimanske muškarce, kojima su kasnije odsekli glave.

Napadi somalijskih terorista u Keniji su česti, a cilj napada je da nateraju kenijsku vojsku da se povuče iz Somalije, gde se kao deo mirovnih snaga Afričke Unije bore protiv militanata Al Šababa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.