Kazna voditelju zbog ismevanja Mao Cedunga

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna voditelju zbog ismevanja Mao Cedunga

Kineske vlasti naredile su državnoj televiziji da kazni jednu televizijsku zvezdu zbog vređanja osnivača komunističke partije Mao Cedunga.

Bi Fuđian je bio voditelj emisije za talente na Centralnoj televiziji Kine u aprilu, kada je snimak na kome se on ruga Mau počeo da se prepliće sa pesmom. On je javno izvinio, a televizija ga je suspendovala.

Kineski list koji se bavi disciplinskim pitanja objavio je juče da su članovi regulatornog tela zaključili da je Bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prekršio "političku disciplinu" time što je narušio Maov ugled, javio je AP pozivajući se na kineske državne medije.

Prema listu, Državna administracija za štampu, publikacije, radio, film i televiziju naredila je Centralnoj televiziji Kine da "oštro" pristupi ovom pitanju i pouči ljude unutar televizijskog sistema kako da se ponasaju.

Na video snimku koji je cenzura kasnije sklonila, Bi je pevao revolucionarnu pesmu, a zatim je dodao svoj komentar o Mao Cedungu između redova uz psovke i rečenicu "on nas je sve uništio."

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.