Katar najavio milijardu dolara za Gazu

Izvor: Press, 12.Okt.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar najavio milijardu dolara za Gazu

Zalivska država Katar najavila je danas da će obezbediti milijardu dolara pomoći za obnovu pojasa Gaze nakon rata između Izraela i Hamasa. "Država Katar najavljuje svoje učešće sa sumom od milijardu dolara za obnovu Gaze," rekao je šef katarske diplomatije Kaled a-Atija na današnjoj donatorskoj konferenciji u Kairu.
Ujedinjeni Arapski Emirati obećali su 200 miliona, a državni sekretar SAD Džon >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Keri 212 miliona momentalne pomoći na samom početku skupa.

Rezultat ove konferencije ne bi trebalo da bude samo novac, već obnovljena obaveza svakoga ko radi za mir da se ostvare aspiracije svih, Izraelaca i Palestinaca i svih naroda ovog regiona, i ja obećavam punu posvećenost predsednika Obame, moju i SAD u pokušaju d da se to uradi", rekao je Keri. Palestinski predsednik Mahmud Abas apelovao je da se obezbedi četiri milijarde dolara za obnovu sedmonedljenim ratom razorene Gaze.

On je obećao da će budućnost Gaze povezati sa dvodržavnim rešenjem, odnosno stvaranjem Palestine koja će živeti u miru i bezbednosti sa Izraelom.

Takođe je pozvao na ukidanje svih izraelskih ograničenja prema palestinskim teritorijama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milijarde dolara za obnovu Gaze

Izvor: VOA, 12.Okt.2014

Međunarodna zajednica je na donatorskoj konferenciji u Kairu, na kojoj je učestvovalo 30 zemalja, najavila pomoć od pet milijardi četiri stotine miliona dolara za obnovu Pojasa Gaze..Ta cifra premašila je očekivanja palestinskih lidera koji su tražili četiri milijarde dolara za obnovu velikog...

Nastavak na VOA...

Više od milijardu dolara obećano za obnovu Gaze

Izvor: RTS, 12.Okt.2014

Na konferenciji u glavnom gradu Egipta, međunarodni donatori obećali veliku finansijsku pomoć za obnovu razorenog Pojasa Gaze. Naftom bogati Katar obećao milijardu dolara za tu palestinsku teritoriju na obali Sredozmenog mora. Tel Aviv upozorava da će za sve napore na obnovi biti potrebna saglasnost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.