Izvor: B92, 20.Dec.2009, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro: Nedemokratski sporazum

Havana -- Bivši predsednik Kube Fidel Kastro ocenio je da je sporazum postignut na konferenciji o klimatskim promenama u Kopenhagenu "nedemokratski".

Kastro je u redovnoj, danas objavljenoj kolumni, kritikovao sporazum postignut uz snažno angažovanje SAD, kojim se veliki zagađivači pozivaju da smanje emisije štetnih glasova, ali bez obavezujućeg zahteva da to urade.

Kastro je ocenio i da je govor americkog predsednika Baraka Obame na samitu bio "obmanjujući".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je u kolumni naveo da su samo predstavnici razvijenih industrijskih država mogli da govore na samitu, dok su predstavnici siromašnih zemalja i zemalja u razvoju imali pravo samo da slušaju.

Bolivijski predsednik Evo Morales, saradanik Kastra, rekao je da će organizovati alternativnu konferenciju o klimatskim promenama. Morales je pozvao svet da se mobiliše zbog neuspeha samita u Kopenhagenu, koji je juče završio posle dve nedelje političkih razmirica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kastro: Nedemokratski sporazum na Samitu o klimatskim promenama

Izvor: MySerbia.net, 21.Dec.2009, 14:05

Bivši predsednik Kube Fidel Kastro ocenio je da je sporazum postignut na konferenciji o klimatskim promenama u Kopenhagenu "nedemokratski". On je u kolumni naveo da su samo predstavnici razvijenih industrijskih država mogli da govore na samitu, dok su predstavnici siromašnih zemalja i zemalja u razvoju...

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.