Karter: Raketni sistem SAD u Južnoj Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter: Raketni sistem SAD u Južnoj Koreji

Planirano razmeštanje američkog sistema raketne odbrane u Južnoj Koreji će se realizovati uprkos protivljenju Kine, rekao je danas američki ministar odbrane Eš Karter.

Vašington i Seul su prošlog meseca počeli razgovore o razmeštanju sistema poznatog kao THAAD čiji je cilj borba protiv pretnje severnokorejskih raketa nakon nedavnih nuklearnih i raketnih proba Pjongjanga, prenosi AP.

Karter je govorio o američkoj odbrambenoj politici u vezi sa azijsko-pacifičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << područjem uoči puta u Indiju i na Filipine.

On je dodao da je razmeštanje sistema THAAD neophodno i da je to deo zaštite američkih snaga na Korejskom poluostrvu kao i zaštite Južne Koreje, i da to nema nikakve veze sa Kinezima.

Rusija i Kina se protive razmeštanju sistema na tlu Južne Koreje.

Kina je izrazila zabrinutost da će to omogućiti američkom radaru da dopre do kineske teritorije, navodi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.