Kapa ga spasla od dva udara groma

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapa ga spasla od dva udara groma

Ostao sam živ zahvaljujući tome da je kapa pretrpela najveći udar, ispričao je Vilks

LONDON - Britanski student Mat Vilks (19)  preživeo je u četvrtak dva udara groma.

Vilks veruje da ga je spasio šešir-kišobran, kupio ga za tri funte preko interneta, kojeg je  stavio na glavu pre nego što je izašao na oluju.

"Izašao sam u baštu da pokažem majci kapu, koja  mi je upravo stigla poštom, kada se to desilo. Osećao sam se čudno, kao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << me je neko snažno udario u glavu. Video sam bljesak munje koja se pojavila iznad nas i tada sam osetio udar. Bilo je mnogo statičkog elektriciteta u vazduhu, bilo je jako strašno. Malo pre toga jedna munja je prošla kroz metalnu kapiju i udarila me poput elektro šoka. Ja sam visok 193 centimetara, pa sam bio najviši objekat u polju i grom bi me udario bez obzira na sve. Ostao sam živ zahvaljujući tome da je kapa pretrpela najveći udar ", ispričao je Vilks.

On je rekao da je tek nakon nekog vremena osetio vrtoglavicu, mučninu i ubrzano kucanje srca

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.