Kao nekada: Pomorska BITKA Francuza i Engleza!

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao nekada: Pomorska BITKA Francuza i Engleza!

Neverovatne scene na kanalu La Manš! Pogledajte!

Pomorska bitka u 21. veku!

Francuski ribari napali su britanske kolege na La Manšu (ili Engleskom kanalu) u nameri da zaštite školjke! Tačnije, Francuzi optužuju Britance za "pljačku u svojim vodama", dok Britanci uzvraćaju da su Francuzi "kriminalni nasilnici".

"Rat školjki", kako francuski i engleski mediji nazivaju najnoviji sukob ribara dve zemlje, dogodio se u ranim jutarnjim časovima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << utorak.

Ribari su jedni druge gađali kamenicama i flašama, sudarali se čamcima...

POGLEDAJTE



Izvor: YouTube/France 3 Normandie

Prema ranijem dogovoru, francuski ribari ograničeni su u ulovu od 1. oktobra do 15. maja (zbog domaćeg zakona o zaštiti životne sredine), dok engleski ribari imaju pravo da skupljaju školjke tokom cele godine.

Prethodnih godina, navodi londonski "Telegraf", postojao je džentlmenski sporazum da obe strane ravnopravno i fer ribare i prikupljaju ulov.

Međutim, u utorak se dogodio incident, kada su znatno brojniji francuski ribari, krenuli na engleske kolege u nameri da ih spreče da dalje love.

741145

Francuski ribari optužuju Britance da redovno izlovljavaju više školjki nego što bi trebalo i da je čak ugrožen opstanak školjki na grebenu, za koji Francuzi kažu da se nalazi u njihovim vodama.

"Oni nas pljkačkaju", rekli su francuski ribari, pre nego što su krenuli u pomorski rat.

Brojčano nadmoćni Francuzi su okružili engleske čamce i na sve načine ih sprečavali da dalje love, stavljajući im do znanja da im više neće dozoljavati prekomerni ulov.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.