Kan: Nakit vredeo čak 136 miliona $

Izvor: B92, 29.Jul.2013, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kan: Nakit vredeo čak 136 miliona $

Beograd -- Dijamanti ukradeni sa jedne izložbe u Kanu vrede čak 136 miliona dolara, što je skoro trostruko više od prvobitne procene, javlja AP.

Vrednost ukradenog nakita je prvobitno procenjena na 40 miliona evra, ali je javni tužilac u francuskoj danas objavio nove podatke.

Podsetimo, pljačka se dogodila u nedelju usred bela dana u Hotelu "Karlton" u letovalištu na Azurnoj obali, čuvenom po godišnjem filmskom festivalu na kom prisustvuju brojne poznate ličnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a izveo ju je jedan čovek.

Britanska štampa je objavila da je izložbu u francuskom letovalištu Kanu, na kojoj je ukraden nakit, organizovala firma "Levjev", čiji je vlasnik blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Stručnjaci, pak, dovode ovu pljačku u vezu sa međunarodnom kriminalnom grupom Pink Panter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.