Kamion smrt: Nova hapšenja osumnjičenih

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kamion smrt": Nova hapšenja osumnjičenih

Vijetnamska policija je uhapsila još osam osumnjičenih u vezi sa smrću 39 Vijetnamaca, koji su pronađeni mrtvi u kamionu-hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj.

Saopšteno je da su osumnjičeni uhapšeni juče na osnovu optužnica za organizovanje krijumčarenja ljudi u inostranstvo dok se široka međunarodna istraga nastavlja.

Britanska policija je u petak saopštila da su svih 39 žrtava bili državljani Vijetnama. U prvom trenutku je bilo navedeno da su žrtve otkrivene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 23. oktobra u blizini luke Parflit bile iz Kine, ali su vijetnamske porodice kontaktirale britanske vlasti, zabrinute za svoje nestale rođake.

U Velikoj Britaniji je 25-ogodišnji Moris Robinson iz Severne Irske optužen po 39 tačaka za ubistvo iz nehata i zaveru za šverc ljudi. Policija je navela da je on vozio kamion do Parflita gde je pokupio kontejner s ljudima koji je trajektom dovežen iz belgijskog mesta Zebriž.

U petak je još jedan čovek uhapšen u Irskoj, a dvojica u Vijetnamu.

Vijetnamski državni mediji su preneli da je vlada u Hanoju poslala delegaciju zvaničnika u Veliku Britaniju da bi sarađvali s britanskim vlastima na tom slučaju.

Veruje se da su žrtve, 31 muškarac i osam žena, platile krijumčarima za ilegalno prebacivanje u Englesku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.