Izvor: RTS, 19.Nov.2021, 21:44

Kajl Ritenhaus oslobođen optužbi za ubistva u Kenoši

Kajl Ritenhaus, koji je optužen da je 2020. godine na protestima u Viskonsinu ubio dva demonstranta i teško ranio trećeg, proglašen je nevinim.
Sud je Kajla Ritenhausa, koji je 2020. bio maloletan, oslobodio svih optužbi i utvrdio da je on delovao u samoodbrani, javlja Rojters.

Ritenhaus je bio optužen za ubistvo dve i ranjavanje treće osobe, tokom nemira koji su izbili u Kenoši kada je policajac pucao na Afroamerikanca Džejkoba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Blejka.
Od trenutka hapšenja, on je tvrdio da nije kriv, da je došao da pomogne u zaštiti lokalnog preduzeća i da je pucao u samoodbrani kada je napadnut.
Viskonsin je bio poprište višednevnih protesta protiv rasne diskriminacije, koji su postali nasilni nakon pucnjave na Blejka, koji je ostao paralizovan od struka naniže.
Suđenje Ritenhausu je podelilo javnost u SAD i izazvalo oštre rasprave o pravu na nošenje oružja, piše Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porota kaže da je bila samoodbrana

Izvor: Deutsche Welle, 20.Nov.2021, 09:56

Kajl Ritenhaus je prošle godine ubio dvoje ljudi koji su u Viskonsinu protestovali protiv policijskog nasilja. Porota ga je sada oslobodila, uverena da je tinejdžer pucao u samoodbrani. Presuda je opet uzburkala duhove.

Nastavak na Deutsche Welle...

Protesti zbog presude Ritenhausu - "svi policajci su Kajl"

Izvor: RTS, 20.Nov.2021

Oslobađajuća presuda za Kajla Ritenhausa dovela je do protesta širom Sjedinjenih Država. U Portlandu su razbijane šoferšajbne, izlozi i iscrtani grafiti sa porukom: "Svi policajci su Kajl". Porota je donela pravu presudu, poručuje Ritenhaus. . Kajl Ritenhaus je bio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.