Kadirov na svečanosti sa šlemom, mačem i kopljem

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2016, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov na svečanosti sa šlemom, mačem i kopljem

Vršilac dužnosti predsednika Čečenije Ramzan Kadirov priredio je u palati „Safija“ u Groznom prijem u čast Dana čečenske žene.

Na svečanosti se Kadirov pojavio u oklopu: sa šlemom, oklopom, mačem i kopljem. U palati se okupilo nekoliko stotina devojaka iz lokalnih kreativnih kolektiva, kao i druge poznate žene Čečenije.



„Raduje nas što građanke Čečenije svake godine dostižu nove vrhunce u nauci, kulturi, zdravstvu, društvenom životu. Čestitao sam svim ženama Čečenije i poželeo im mir i prosperitet. Sve devojke dobile su prelepe bukete, a na ulici je noćno nebo osvetlio svečani vatromet!“, napisao je Kadirov je na svojoj stranici na Instagramu. Dan čečenske žene od 2009. godine svake godine se proslavlja treće nedelje septembra. Praznik je osnovan u znak sećanja na 46 čečenskih devojaka koje su poginule u Kavkaskom ratu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kadirov na svečanosti u oklopu sa mačem i kopljem (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2016

Vršilac dužnosti predsjednika Čečenije Ramzan Kadirov priredio je u palati „Safija“ u Groznom prijem u čast Dana čečenske žene...Na svečanosti se Kadirov pojavio u oklopu sa šljemom, mačem i kopljem. U palati se okupilo nekoliko stotina djevojaka iz lokalnih kreativnih kolektiva, kao i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.