Kabinet Netanjahua ima čak 36 ministara

Izvor: RTS, 17.Maj.2020, 13:52

Kabinet Netanjahua ima čak 36 ministara

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu predstavio je parlamentu novu vladu jedinstva, čime je okončan politički zastoj u zemlji u vreme kada se premijeru priprema za suđenje zbog optužbi za korupciju. Sa 36 ministara, to će biti najveći kabinet u istoriji Izraela.
Sporazum o podeli vlasti između Netanjahua i njegovog nekadašnjeg rivala, lidera centrističke partije "Plavo i belo" Benija Ganca, otvara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << put premijeru da izvrši obećanu defakto aneksiju delova okupirane Zapadne obale, prenosi Rojters.

Prema tom sporazumu, Netanjahu će obavljati funkciju premijera 18 meseci, a onda će na to mesto stupiti Ganc.
Beni Ganc će prvobitno biti ministar odbrane u vladi Netanjahua.
"Narod je želeo jedinstvo i to je dobio", rekao je Netanjahu obraćajući se poslanicima.
Netaijahu (70) je na vlast prvi put došao 1996. godine i tri puta je uzastopno bio na čelu države od 2009. godine.
Suđenje izraelskom premijeru, po optužbama za primanje mita, kršenje poverenja i prevaru, koje negira, počinje 24 maja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vreme je za aneksiju"

Izvor: B92, 17.Maj.2020

Benjamin Netanjahu izjavio je u parlamentu, pred polaganje zakletve nove vlade jedinstva da "je vreme" za aneksiju delova okupirane Zapadne obale..."Istina je da se na tim teritorijama rodio i razvio jevrejski narod. Vreme je da se primeni izraelski zakon i ispiše novo slavno poglavlje u istoriji cionizma",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.