KIM DŽONG UN I ZVANIČNO VRHOVNI KOMANDANT

Izvor: Kurir, 31.Dec.2011, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KIM DŽONG UN I ZVANIČNO VRHOVNI KOMANDANT

PJONGJANG - Severna Koreja zvanično je u petak imenovala Kim Džong-una za vrhovnog komandanta, javili su državni mediji, posle 13-dnevne žalosti za njegovim ocem Kim Džong-ilom

PJONGJANG - Severna Koreja zvanično je u petak imenovala Kim Džong-una za vrhovnog komandanta, javili su državni mediji, posle 13-dnevne žalosti za njegovim ocem Kim Džong-ilom.

Kim Džong-un je u četvrtak već proglašen "vrhovnim vođom" zemlje tokom ceremonija organizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u čast njegovog oca, a titulu vrhovnog komandanta dobio je na sastanku Političkog biroa Centralnog komiteta Radničke partije Severne Koreje, javila je državna agencija KCNA.

"Dragi uvaženi Kim Džong-un preuzeo je vrhovnu komandu nad Vojskom korejskog naroda" u skladu sa testamentom Kim Džong-ila od 8. oktobra, navodi se u saopštenju.

Novi lider Severne Koreje je od očeve smrti 17. decembra od vlade i državnih medija dobio čitav niz titula.

Američka agencija AP navodi da titula "vrhovnog komandanta" ukazuje na to da mladi vođa brzo konsoliduje vlast u zemlji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.