Južni Sudan: U sukobima 75 ubijenih

Izvor: B92, 29.Okt.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni Sudan: U sukobima 75 ubijenih

Džuba -- Najmanje 75 ljudi, među kojima 15 civila, poginulo je tokom okršaja pobunjenika i vladinih snaga u gradu Majom, u Južnom Sudanu.

Ministar za informisanje Južnog Sudana Gideon Gatpan Toar je rekao da su pobunjenici, od kojih se većina bori sa oznakama Oslobodilačke vojske Južnog Sudana, rano jutros napali grad Majom i da su civilne žrtave uglavnom žitelji tog grada.

Na njih je pucano dok su "trčali u potrazi za skloništem", preneo je AFP.

Vladine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage su uzvratile na napad i ubile više od 60 pobunjenika, dok je 18 ranjeno, rekao je Toar.

Južni Sudan je stekao nezavisnost 9. jula ove godine, a 14. jula je postao član Ujedinjenih nacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi u Južnom Sudanu

Izvor: RTS, 29.Okt.2011

Najmanje 75 ljudi, među kojima 15 civila, poginulo u sukobima u Južnom Sudanu. Pobunjenici napali grad, vladine trupe uzvratile, među žrtvama i 15 civila. ..U napadu pobunjenika u Južnom Sudanu najmanje poginulo je najmanje 75 ljudi, među kojima 15 civila. Pobunjenici su napali grad Majom na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.