Južna Koreja pucala na drona iznad granice

Izvor: Blic, 13.Jan.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja pucala na drona iznad granice

Vojska Južne Koreje ispalila je danas hice upozorenja u pravcu severnokorejske bespilotne letelice koja je letela u blizini granice između dve zemlje, prenose lokalni mediji.

Agencija Jonhap prenosi da se dron potom okrenuo i vratio na sever.

Incident se desio na južnokorejskom posmatračkom punktu Dorasan, u zapadnom delu Korejske demilitarizovane zone, preneo je "Sputnjik".

Južna i Severna Koreja tehnički su još u ratu, pošto nisu potpisale mirovni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporazum poslije Korejskog rata, vođenog od 1950. do 1953. godine.

Odnosi dve zemlje dodatno su pogoršani nakon što je Pjongjang objavio da je testirao hidrogensku bombu. Seul je posle toga nastavio da vrši propagandna emitovanja sa velikih zvučnika na granci sa Severnom Korejom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Južna Koreja pucala zbog drona na granici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2016

Vojska Južne Koreje ispalila je danas hice upozorenja u pravcu sjevernokorejske bespilotne letjelice koja je letjela u blizini granice između dvije zemlje, prenose lokalni mediji...Agencija Jonhap prenosi da se dron potom okrenuo i vratio na sjever...Incident se desio na južnokorejskom posmatračkom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.