Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juščenko i Timošekova formirali "narandžastu" koaliciju

U Ukrajini je danas, posle 15 dana od prevremenih parlamentarnih izbora, formirana „narandžasta” većinska koalicija između Bloka bivše premijerke Julije Timošenko (BJT) i propredsedničkog bloka Naša Ukrajina-Narodna samoodbrana (NU-NS) čiji je lider bivši ministar odbrane Jurij Lučenko.



„Nema više nikakvih nesuglasica”, rekla je pre ceremonije potpisivanja Timošenkova, koja bi mogla da bude novi premijer Ukrajine.

Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su potpisali Timošenkova i lideri Bloka NU-NS Lucenko i Vjačeslav Kirilenko.

Dogovor o formiranju većinske koalicije u Vrhovnoj radi (skupštini) postignut je na susretu troje lidera koalicije sa predsednikom Viktorom Juščenkom.

Juščenko je rekao da „nema vremena za odugovlačenje”, jer je potrebno donositi neodložne odluke, od kojih su glavne usvajanje budžeta za sledeću godinu i ukidanje olakšica za deputate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.