Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović: Hrvati ne žele da postanu Bosanci

BANJALUKA - Član Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Ivo Miro Jović izjavio je da "Hrvati ne žele da postanu Bosanci" i da niko hrvatske učenike neće moći da natera da idu zajedno sa bošnjačkom decom u bošnjačke osnovne škole.

"Dok nas ima na ovim prostorima nećemo dozvoliti da nam zabrane naš jezik, veru i kulturu", rekao je Jović medijima Republike Srpske, dodajući da Hrvati ne žele da postanu Bosanci.

Ova Jovićeva izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << usledila je posle pokretanja procedure u Parlamentu Federacije BiH da se u tom entitetu objedini oko 50 osnovnih škola koje posle rata funkcionišu pod jednim krovom, ali su učenici, nastavnici i školski programi potpuno podeljeni na hrvatski i bošnjački.

"Dve škole pod jednim krovom formirane su u hrvatskim sredinama gde su se iz izbeglištva vratili Bošnjaci, ali oni nisu želeli da daju decu u naše škole", rekao je Jović. On je rekao da Parlament FBiH nema pravo da uređuje sistem obrazovanja, jer je to u domenu kantona-županija i da će hrvatski poslanici glasati protiv zakona o ukidanju "duplih škola".

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Jović: Hrvati ne žele da postanu Bosanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2010

BANJALUKA - Član predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Ivo Miro Jović izjavio je da "Hrvati ne žele da postanu Bosanci" i da niko hrvatske učenike neće moći da natera da idu zajedno sa bošnjačkom decom u bošnjačke osnovne škole..."Dok nas ima na ovim prostorima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.