Jezivo: Groznica iz Lase seje smrt

Izvor: Mondo, 07.Mar.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezivo: Groznica iz Lase seje smrt

Najmanje 110 osoba je preminulo od hemoragične groznice iz Lase, koja je ove godine pogodila dobar deo zemlje, saopštila je danas nigerijska Agencija za kontrolu bolesti.

Foto: Beta/AP Photo

Ona se uglavnom kod ljudi prenosi kontaktom putem hrane ili preko kuhinjskog posuđa, koje je zaraženo ovom groznicom, preneo je Rojters.

Simptomi virusa su groznica i glavobolja, a kod najtežih slučajeva završava se smrtnom ishodom.

U izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od 4. marta Nigerijski centar za kontorolu bolesti identifikovao je 1.121 slučaj eventualno zaraženih, od kojih je 353 slučajeva bilo pozitivno, osam verovatno pozitivno, a 723 negativno.

Virusi koji bi mogli da unište čovečanstvo

Još 37 šlučajeva čeka rezultate laboratorijskih testova.

Prošle sedmice Svetska zdravstvena organizacija (WHO) je saopštila da je postojao 1.081 slučaj eventualno zaraženih i 90 preminulih osoba u 18 od 36 država, koliko ih je u Nigeriji.

Ova bolest se još javlja u Gani, Gvineji, Maliju, Beninu, Liberiji, Sjera Leoneu i Togou, navela je WHO.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.