Jermakov: Tražićemo od SAD razgovor o paketu garancija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 10:41

Jermakov: Tražićemo od SAD razgovor o paketu garancija

Moskva namerava da od SAD traži razmatranje paketa garancija za bezbednost, a ne da Vašington izdvaja iz paketa koji su predložili pojedine delove ili opcije po svom ukusu, izjavio je direktor Odeljenja za kontrolu naoružanja ruskog Ministarstva spoljnih poslova Vladimir Jermakov.

On je za RIA Novosti rekao da od uspeha u toj oblasti zavise i izgledi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za dijalog o strateškoj stabilnosti.

Ukazao je da je hitnost razgovora o temi bezbednosnih garancija "gurnula " u drugi plan dijalog o strateškoj stabilnosti.

"Dalji dijalog sa Amerikancima o strateškoj stabilnosti umnogome će zavisiti od toga kako će biti rešavana pitanja u vezi sa bezbednosnim garancijama", rekao je Jermakov.

Rusija je krajem prošle godine objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Državama i NATO-om o bezbednosnim garancijama.

Moskva zahteva garancije da se NATO neće širiti dalje na istok, da Ukrajina neće postati članica Alijanse i da NATO neće postavljati baze u zemljama nastalim na prostoru nekadašnjeg SSSR-a.

SAD i NATO su krajem januara Rusiji dostavili pisane odgovore na predloge, a iz Moskve je saopšteno da se oni još razmatarju, ali da SAD i NATO nisu odgovorili na glavni zahtev - neširenje Alijanse.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Zapad bi umesto da se plaši hipotetičkog razmeštanja ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji, trebalo da razmišlja o stvarnoj opasnosti razmeštanja američkog u Evropi“

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2022

Zapad bi umesto da se plaši hipotetičke pretnje razmeštanja ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji, trebalo da razmišlja o stvarnoj opasnosti od razmeštanja američkog nuklearnog oružja u Evropi, rekao je direktor Odelenja za neproliferaciju i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.