Izvor: B92, 30.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Napad na vernike u džamiji

Sana -- Osam ljudi je ubijeno u napadu naoružanog muškarca na vernike u džamiji u gradu Kahal, na severu Jemena.

Posle pucnjave u kojoj je bilo i devet ranjenih, napadač je uhapšen. Prema prvim izveštajima, reč je o mentalno poremećenoj osobi, javio je Bi-Bi-Si. Ovo je drugi napad na neku džamiju u Jemenu tokom maja.

U prvom napadu ubijeno je 18 ljudi.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za današnji napad.

Agencije primećuju da se napad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kahali desio sutradan po saopštenju Sane da je uništena jeedanaestočlana grupa međunarodne terorističke mreže Al kaide.

U nekoliko poslednjih meseci u Jemenu je izvršeno više napada na strance, za koje se smatra da je odgovoran jemenski ogranak Al Kaide, međunarodnog saveza teroristickcih organizacija muslimana sunita.

Među 20 miliona Jemenaca, 55 odsto su suniti, a 42 odsto šiiti.

Vođa Al Kaide, sunit Osama bin Laden potiče iz Jemena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.