Jehovini svedoci zabranjeni u Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jehovini svedoci zabranjeni u Rusiji

Vrhovni sud Rusije je proglasio Jehovine svedoke ekstremističkom organizacijom i zabranio njenu delatnost na teritoriji zemlje. Na ovaj način, zadovoljena je tužba Ministarstva pravde Rusije.

Sud je u odluci naložio da odmah prekine sa radom svih 395 odeljenja Jehovinih svedoka na teritoriji Rusije. Imovinu organizacije će konfiskovati država.

Predstavnici Jehovinih svedoka su već najavili da će se žaliti.

- U istorijskoj perspektivi, ova odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi mogla da dovede do najžalosnijih posledica, kako za vernike različitih veroispovesti tako i za imidž Rusije u svetu - navodi se u izjavi na sajtu organizacije.

Navedeno je da se već priprema apelaciona žalba na odluku Vrhovnog suda.

Ministarstvo pravde Rusije je podnelo tužbu o zabrani rada Jehovinih svedoka 16. marta. Bilo je navoda da je tokom provera otkriveno kršenje ruskog zakona, uključujući i Zakon o borbi protiv ekstremističke delatnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU zabrinuta zbog zabrane Jehovinih svedoka u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2017, 14:38

Evropska služba spoljnih poslova izdala je saopštenje u kojem je ukazala da sledbenici Jehovinih svedoka moraju da imaju mogućnost da „mirno uživaju u slobodi okupljanja“ u Rusiji.. . „Jehovini svedoci, kao i sve druge verske organizacije, treba da imaju slobodu da se mirno okupljaju, kako...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.