Izvor: Blic, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba poginula u eksploziji u Izmiru

Jedna osoba je poginula, dok je 15 povređeno u eksploziji na jednoj pijaci u Izmiru na zapadu Turske, prenela je turska novinska agencija Analtolija.

Eksplozija se dogodila na dan kada je u Izmiru planiran marš na kojem se očekivalo da će prisustvovati stotine hiljada sekularnih Turka u protestu protiv proislamske vlade.

Gradonačelnik Izmira je, međutim, ocenio da ne postoji veza između napada i planiranih protesta. Eksplozija se dogodila rano jutros u vreme kada su prodavci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripremali robu na svojim tezgama, rekao je jedan policajac dodajući da je među povređenima upravo najveći broj prodavaca.

Jedna od osoba koje su teško povređene preminula je u bolnici, prenela je Anatolija.

Ručno napravljena bomba bila je sakrivena u jednoj torbi ostavljenoj na biciklu iza pijačnih tezgi u kvartu Bornova.

Za sada nema pokazatelja ko bi mogao stajati iza napada. Kurdske, levičarske i radikalne islamske partije ranije su izvodile bombaške napade u Turskoj. Političke tenzije u Turskoj su trenutno napete pošto su poslanici sekularnih partija u parlamentu blokirale izbor predsednika iz partije premijera Tajipa Redžepa Erdogana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.