Izvor: Blic, 12.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaser Arafat ostaje u potpunoj izolaciji

Jaser Arafat ostaje u potpunoj izolaciji

GAZA (Agencije-Rojters) - Izraelska vojska je buldožerima i tenkovima uništila pistu međunarodnog aerodroma u Rafi, u pojasu Gaze, u znak odmazde zbog napada palestinskih ekstremista na izraelske vojnike na jugu Izraela. Prema izjavama očevidaca i prema izvorima u palestinskim i izraelskim službama bezbednosti, tenkovi i buldožeri su ušli na područje aerodroma koji je van upotrebe od početka palestinskog ustanka u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2000. godine. Kolin Pauel državni sekretar SAD zatražiće objašnjenje od palestinskog lidera Jasera Arafata u vezi sa brodom u kome je bilo 50 tona oružja, a koji su izraelski komandosi presreli u Crvenom moru.

'Moramo da nađemo one koji su odgovorni za sadržinu pošiljke. Tražimo od Arafata da nam da objašnjenje, jer prema dokazima kojima raspolažemo neki od palestinskih zvaničnika su umešani u ovaj slučaj. Za sada nemamo dokaza da je Arafat direktno povezan sa brodom', rekao je Pauel. Tužilaštvo najavilo istragu protiv bivšeg predsednika Fernanda de La Rua

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.