Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski mediji: U pripremi sastanak Abe-Kim

Japanske vlasti pripremaju sastanak između premijera Šinza Abea i lidera Severne Koreje Kim Džong Una posle samita američkog predsednika Donalda Trampa i Kima ove nedelje u Singapuru, preneli su danas japanski mediji.

Japan koji je ostao po strani tokom intenzivnih diplomatskih aktivnosti poslednjih meseci oko Severne Koreje, sada želi direktno da se obrati vlastima Pjongjanga, posebno o pitanju japanskih državljana otetih sedamdesetih i osamdesetih godina u Severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Koreji.

Japanske vlasti predviđaju nekoliko scenarija, među koji je Abeova poseta Pjongjangu u avgustu, preneo je danas list Jomiuri šimbun i dodao da je moguć sastanak na marginama ekonomskog foruma predviđenog u septembru u Rusiji.

Nekoliko japanskih medija prenelo je danas da je Kim izrazio spremnost da se sastane s Abeom, dok je japanski premijer takođe rekao da želi direktni sastanak s liderom Severne Koreje o otetim Japancima.

"Ukoliko bude bilo teško da se organizuje sastanak u Pjongjangu u avgustu, Abe bi mogao da se sastane s Kimom u septembru na ekonomskom forumu u Vladivostoku", naveo je Jomiuri.

Portparol japanske vlade Hošihide Suga odbio je da potvrdi tu informacije navodeći da ništa još nije odlučeno.

Japan tvrdi da je Severna Koreje otela najmanje 17 japanskih građana sedamdesetih i osamdesetih godina da bi obučila svoje špijune o japanskoj kulturi i jeziku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čitač sa usana otkrio TAJNI RAZGOVOR Kima i Trampa, ali i POSEBNU TAKTIKU američkog predsednika

Izvor: Blic, 14.Jun.2018

Bukvalno nekoliko sekundi nakon što su se sreli na samitu u Singapuru, Donald Tramp ponudio je piće Kim Džong Unu, otkrio je čitač sa usana za britanski "San".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.