Rio: U poplavama poginula 81 osoba

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 06.Apr.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rio: U poplavama poginula 81 osoba

(Beta)

Rio de Ženeiro -- U poplavama i klizištima, prouzrokovanim obilnim kišama, u brazilskoj državi Rio de Žaneiro poginula je 81 osoba a 44 je povređeno.

Kiša je od juče ne prestaje da pada a tako obilne kiše nisu zapamćene poslednjih 30 godina, ističu lokalne vlasti, Strahuje se da bi broj mrtvih mogao da se poveća jer potencijalna klizišta ugrožavaju najmanje 2.000 domova. Grad Rio de Žaneiro je blokiran zbog poplavljenih ulica, situacija je kritična >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a gradske vlasti preporučuju ljudima da ostanu u svojim domovima.

"Ne mogu nikako da stignem do kuće. Zaglavljena sam već 40 minuta, tako da sam stala ovde kod pumpe".

"Uspaničila sam se zato što je voda nastavljala da ulazi i ulazi. Pogledaš na jednu stranu-poplavljeno, na drugu-poplavljeno, i ne znaš gde da ideš".

"Umoran sam. Gladan. Imao sam ispite danas, ali je sve zakrčeno. Pogledajte, ništa se ne kreće".

Glavni prilazni putevi ka centru Rio de Žaneira i brojni tuneli odsečeni zbog vode i odrona. Na nekim poplavljenim ulicama vozači su napustili automobile.

Avionski saobraćaj je takođe bio poremećen. Zabeležena su velika kašnjenja i odlaganja.

Ove godine leto u Rio de Žaneiru bilo je neuobičajeno toplo i kišno. Meteorolozi predviđaju još kiše sledećih dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jaka kiša odnela 31 život u Rio de Žaneiru

Izvor: NaDlanu.com, 06.Apr.2010

RIO DE ŽANEIRO, 6. april 2010. (Beta-AFP) - U jakoj kiši koja neprestano od sinoć pada, u Rio de Žaneiru poginula je 31 osoba, a saobraćaj je blokiran zbog poplavljenih delova grada, javili su u utorak brazilski mediji. Gradonačelnik Rija Eduardo Paeš pozvao je stanovnike da ostanu kod kuće...

Nastavak na NaDlanu.com...

Kiša odnela 31 život u Rio de Žaneiru

Izvor: Mondo, 06.Apr.2010

U jakoj kiši koja neprestano od sinoć pada, u Rio de Žaneiru poginula je 31 osoba, a saobraćaj je blokiran zbog poplavljenih delova grada, javili su danas brazilski mediji.

Nastavak na Mondo...

Rio De Žaneiro: Kiša odnela 50 života

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2010

Jaka kiša koja od ponedeljka uveče neprestano pada u brazilskom gradu Rio de Žaneiru do sada je odnela 50 života, dok je 18 ljudi zadobilo teške povrede. Saobraćaj je potpuno blokiran zbog poplavljenih delova grada, javili su brazilski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...

Rio de Žaneiro: Kiša odnela 81 život

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2010

Jaka kiša koja je od ponedeljka uveče neprestano padala u Rio de Žaneiru izazvala je klizišta i poplave u kojima je poginula 81 osoba, dok je najmanje njih 44 povređeno. Saobraćaj je potpuno blokiran zbog poplavljenih delova grada, javili su brazilski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...

Trodnevna žalost u Brazilu, broj stradalih se popeo na 104 (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 07.Apr.2010, 10:59

Guverner brazilske savezne države Rio de Žaneiro Seržio Kabral Filjo proglasio je trodnevnu žalost za žrtvama nezapamćenih poplava i odrona zemljišta, u kojima su do sada stradale 104 osobe, javili su zapadni mediji.  Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si (BBC) podseća da su

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.