Izvinjenje Obami zbog vica o psima

Izvor: NaDlanu.com, 03.Mar.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvinjenje Obami zbog vica o psima

LOS ANDJELES, 3. marta 2012. (Beta-AFP) - Američki sudija koji je poslao mejl sa vicem u kojoj su članovi porodice Baraka Obame uporedjeni s psima, uputio je javno izvinjenje predsedniku i od nadredjenih zatražio otvaranje istrage o tom slučaju.

LOS ANDJELES, 3. marta 2012. (Beta-AFP) - Američki sudija koji je poslao mejl sa vicem u kojoj su članovi porodice Baraka Obame uporedjeni s psima, uputio je javno izvinjenje predsedniku i od nadredjenih zatražio otvaranje istrage o tom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << slučaju.Ričard Sebul, federalni sudija u Montani, poslao je krajem februara mejl "šestorici prijatelja" u kojem je bio vulgaran i rasistički vic. Sudija je priznao da je vic rasistički, ali i demantovao da je sam rasista."Nisam ga poslao jer je rasistički, iako to jeste. Poslao sam ga jer je protiv Obame", kazao je Sebul lokalnom listu Great Falls Tribune.Sebulov slučaj dobio je toliki publicitet da je sudija napisao pismo Obami, a kopija pisma može se pronaći na sajtu Devetog okruga, jurisdikcije koja okuplja federalne sudove američkog zapada."Gospodine predsedniče, Vama i Vašoj porodici upućujem najiskrenije izvinjenje zbog mejla koji sam poslao. Prihvatam svu odgovornost. Jedini sam odgovoran", napisao je.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.