Izvor: B92, 29.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izumiranje vrsta zbog zagrevanja?

Montreal -- Svetska unija za prirodu upozorava da globalno otopljavanje krajem veka može izazvati masovno izumiranje vrsta.

Svetska unija za prirodu upozorava da globalno povećanje temperature za dva stepena krajem veka može da izazove masovno izumiranje životinjskih i biljnih vrsta i velike promene u prirodnom sredinama, što bi imalo veoma ozbiljne posledice po dobrobit čovečanstva.

Ta nevladina organizacija povodom početka konferencije u Montrealu o klimatskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promenama saopštava da mnoge zajednice koriste prirodne resurse, poput hrane i goriva, kako bi zaradile novac. U saopštenju se navodi da globalno zagrevanje preti nekim prirodnim sredinama, uključujući kanadske severne šume, dok su neki ekosistemi na Zemlji ozbiljno pogođeni, kao korali na Karibima, koji umiru brzinom i u razmerama koji do sada nisu viđeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.