Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski vojnici ubili tri Palestinca

Izraelski vojnici su danas ubili tri Palestinca na jugu pojasa Gaze, tokom novih demonstracija blizu izraelske granice, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Izraelski vojni izvori su saopštili da su Palestinci pucali na njihove vojnike blizu granice, kao i da su ti odgovorili vazdušnim napadima i tenkovskom vatrom na punktove Hamasa, islamističkog pokreta koji vlada u Gazi.

Palestinci od 30. marta svakog petka protestuju u pograničnoj zoni u znak osude >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze uvedene posle dolaska Hamasa na vlast u Gazi 2007.

Više od 135 Palestinaca, uglavnom nenaoružanih, ubile su izraeske snage od početka tih protesta.

Izrael objašnjava da on samo brani sopstvenu suverenu granicu i optužuje Hamas da koristi ove proteste za prikrivanje njegovih napada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.